Home / Blog / KOLONISTENKOP. waarom ontwijken dodelijk is en aanraken leven.

KOLONISTENKOP. waarom ontwijken dodelijk is en aanraken leven.

De nabije toekomst zal leren wat de lock down voor barsten heeft aangebracht in het fundament van samenleven en ont-moeten.  Waarmee we nog meer werden uitgeleverd aan de virtuele wereld en geen keus hadden dan onze gegevens te dumpen juist waar het niet moet.

Maar daar wil ik het nu niet over hebben, dat komt later.

Aanraking, handen schudden. Kinderen op de opvang zijn vies van volwassenen geworden en durven geen hand te geven als ze de straat over moeten steken. Ik zeg dan: ‘er zijn slechte bacteriën en goede, en als je gezond bent zijn de goede de baas, mijn beschermende bacteriën ontmoeten de jouw als ik je een hand geef en worden vriendjes’. Ik krijg direct een hand, was is het kind blij, ze huppelt aan mijn hand de straat over. Maar ze is wel boven de vier, dus ik ben strafbaar.

Ik weet beter: Ik heb de micro biologie aan mijn kant. Door die serieus te nemen, leef ik nog, maar dat verhaal is ook voor een latere blog. Omdat het zo belangrijk is geweest, die kennis, maak ik me heel boos over de gang van zaken nu.

Angst voor een onbekende vijand heerst, en de wapens liggen onder de grond.  Ik ontmoette gisteren weer eens een familielid na lange periodes van leegte en voelde plotseling toen we toch ‘te dicht bij elkaar kwamen’, dat we in de zelfde cocktail zijn gedompeld na onze geboorte, dat die deel van ons lichaamsveld is en dat de velden verwant zijn, dat wij verwanten zijn. Het voelde als een trilling en ik begreep ineens waarom ik weer problemen heb met de weerstand. Hier word ik normaal gesproken woest van, maar dat was niet handig, dus ging ik maar zwemmen, want hij woont op een boot. Dat hielp ook.

En toen kwam dat woord boven: KOLONISTENKOP.  ik vroeg me al een tijdje af wat ik zie aan mensen om me heen, soms, vaak, die zolang alleen hun ega hebben om aan te raken. Of niemand, zoals in mijn geval. Ik ben mijn godganse vrije tijd bezig om geen kolonistenkop te krijgen, om juist meer te ontspannen, maar als je niet weet hoe dat moet, dan verstrakt je gezicht en krijg je lege ogen, zoals overal waar het leven te hard is en jij niet beter weet dan hard voor jezelf te zijn. Of wordt gedwongen door de voorschriften van de RIVM, om die afkorting nog maar eens te gebruiken.

Kijk naar oude zwart-wit foto’s van Amerikaanse fotografen van de kolonisten die alleen in de bush zaten met paard en wagen, ega en koters, en een eigenhandig gebouwde hut.

Kolonistenkop.

Top